Resif Balıkları

27-04-2024 12:12
Resif Balıkları

Akvaryumlarda bakımı yapılabilecek pek çok balık türü vardır fakat her balık her akvaryumda beslenemez. Tuzlu su balıkları için özel bir deniz akvaryumu oluşturmak gerekecektir. Mercanlar, süngerler, diğer omurgasız deniz canlıları için ayrı bir akvaryum koşulu oluşturmak gerekir. Kişiler en başta belli bir sabır göstermek durumundadırlar. Hızlı bir şekilde edindiği balıkları akvaryumda görmek isteyen kişiler verimli bir sonuç alamayacaktır. 
Deniz balıkları özellikleri ve türleri ile ilgili  bilgilerimizi sizlerle  paylaşmaktan mutluluk duyarız.




Damsel Fish

Sarı Kuyruklu Damsel Balığı son derece dayanıklı ve muhteşem renklidir. Aslına bakılırsa, Chrysiptera parasema hem başlangıç ​​hem de ileri seviyedeki birçok akvarist tarafından nihai damselı olarak kabul edilir. Bunun nedeni kısmen mücevher mavisi gövdesinin enerji verici sarı kuyruğuyla kontrast oluşturmasıdır. Bu renk kombinasyonu, mercanlar ve canlı kayalardan oluşan her türlü fonda muhteşem görünüyor. Ancak akvaryumcuları en çok memnun eden şey, Sarı Kuyruklu damsel'ın daha az agresif olması ve diğer damsel ler kadar büyük bir akvaryuma ihtiyaç duymamasıdır.
akvaryumdaki zooplankton ve alglerle beslenir. En iyi bakım için, mysis ve vitaminlerle zenginleştirilmiş karides gibi etli yiyeceklerden oluşan çeşitli bir diyetle de beslenmelidir. Gün boyunca birkaç küçük öğünle beslemek en iyisidir.





Blue Girdled Angelfish

Biraz utangaç olsa da bu melek, bakımı en kolay melek balıklarından biridir. Otlatmak için birden fazla saklanma yeri ve canlı kaya bulunan 180 galonluk veya daha fazla bir tank gerektirir. Mavi Kuşaklı Melek Balığı iyi bir resif sakini değildir; taşlı ve yumuşak mercanları (sapsız omurgasızlar) ve deniz tarağı örtülerini kemirmeye eğilimlidir. Genellikle küçük polipli taşlı mercanlara ve biraz zararlı yumuşak mercanlara zarar vermez.

Biraz utangaç olsa da bu melek, bakımı en kolay melek balıklarından biridir. Otlatmak için birden fazla saklanma yeri ve canlı kaya bulunan 180 galonluk veya daha fazla bir tank gerektirir. Mavi Kuşaklı Melek Balığı iyi bir resif sakini değildir; taşlı ve yumuşak mercanları (sapsız omurgasızlar) ve deniz tarağı örtülerini kemirmeye eğilimlidir. Genellikle küçük polipli taşlı mercanlara ve biraz zararlı yumuşak mercanlara zarar vermez.

Mavi Kuşaklı Melek Balığının diyeti Spirulina ve deniz yosunu gibi bitkisel maddeleri, mysis karidesi gibi etli maddeleri ve sünger içeren yüksek kaliteli melek balığı preparatlarını içermelidir.







Copperband Butterflyfish

Gagalı Kelebek Balığı, Gagalı Mercan Balığı veya Turuncu Şeritli Kelebek olarak da bilinen Copperband Butterflyfish'in yiyecek bulmak için yarık ve deliklerde avlanmak için kullanılan uzun, dar bir burnu ve ağzı vardır. Copperband Butterflyfish'in siyah kenarlı sarı-turuncu dikey bantları vardır. Sırt yüzgecinin arkasında sahte bir göz lekesi vardır. Bu, başka bir balıkla karıştırılması zor bir balıktır.

Çok büyük resiflerde veya barışçıl topluluk tanklarında barındırılması en iyisidir. Türü veya benzeri kelebek balıklarıyla birlikte değil, tek başına tutulmalı, stres yaratan hiçbir balıkla birlikte tutulmamalıdır. Bu balıkları resif akvaryumunda barındırıyorsanız dikkatli olunmalıdır. Omurgasızları, özellikle de anemonları ve tüy tozlarını koparabilirler. Resif akvaryumunda aiptasia'yı veya cam anemonları kontrol etmek için kullanıldıklarında mükemmel bir balıktırlar.

Copperband Butterflyfish, beslenmesi zor bir balıktır; Beslenmeye başlamak için kendisine sunulan çeşitli yiyeceklere ihtiyaç duyabilen utangaç ve kasıtlı bir besleyicidir.



Dispar Anthias


Dispar Anthias genellikle Madder Seaperch olarak bilinir. Erkeklerin parlak kırmızı bir sırt yüzgeci vardır ve kuyruklarında herhangi bir kırmızı çizgi yoktur. Dişi üstte sarımsı-turuncu, alt tarafta soluk lavanta ila beyaz renk gösterebilir.

Dispar Anthias, vahşi doğada bir resif sakinidir. Bir erkek ve en fazla on dişinin bulunduğu 125 galonluk bir akvaryumda en iyi şekilde gelişen sığ su türüdür. Tek başına yerleştirildiğinde 70 galonluk tank yeterlidir.

Anthias türlerinin tümü hermafrodit olma özelliğini paylaşıyor. Baskın bir erkek ölürse, grubun en büyük dişisi genellikle onun yerini almak üzere şekil değiştirir.

Yeni bir akvaryuma alıştıktan sonra Anthias, dondurulmuş mysis karidesi, zenginleştirilmiş dondurulmuş salamura karidesinden oluşan çeşitli bir diyetle beslendiğinde en iyi sonucu verir ve zamanla gün boyunca küçük miktarlarda sunulan yüksek kaliteli pul yemleri yiyebilir. Kopepodları ve amfipodları yetiştiren ekli bir refugium, bu aktif planktivor içeriğini koruyacak şekilde sürekli bir besleyici canlı yiyecek kaynağı sağlar.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.